Repertoire


MUZIEK :
 

VIDEOS :

Het repertoire van het TITANIC Ensemble bevat reeds meer dan 3000 titels en groeit nog iedere dag. Hun bibliotheek bestaat uit meer dan 90 % originele muziek speciaal geschreven voor een formatie die in de eerste helft van de vorige eeuw een standaardbezetting bleek te zijn, te weten strijkers, fluit, klarinet, piano en slagwerk. De overige 10 % zijn bewerkingen (‘fantaisies’) van al dan niet bekende composities uit het zeer gevarieerde oeuvre van die tijd, uitermate interessant voor organisatoren of concertliefhebbers die een aantal werken uit het standaardrepertoire ook eens in een ander jasje willen horen, maar niet het meest representatieve luik van hun bibliotheek.
Al deze muziek werd opgevist uit vochtige kelders, stoffige zolderkamers, antiquariaten, privé-collecties, bibliotheken, rommelmarkten,... Het repertoire werd gecomponeerd tussen 1898 en 1962 (!) : romances, walsen, foxtrots, tango’s, rumba’s, one-steps, two-steps, Charlestons, beschrijvende stukjes (Het Muziekdoosje, Het Draaiorgeltje, Orient-Express, Fabrieksgeluiden,...), exotische stukken (Het Japanse Theehuis, De Chinese Theehandelaar, De Slangenbezweerder, Tahiti,...) opera- of operettefantasieën, potpourri’s van Bach, Beethoven, Mozart, Rossini, Schubert, Schumann, Wagner,…, (teken)filmmuziek, interactieve nummers,…


Gezien de omvang van hun bibliotheek, kan het TITANIC Ensemble u allerhande concertformules aanbieden :


- het ‘klassieke’ concert voorzien van het nodige interessante commentaar met een knipoogje (Nederlands, Frans, Engels of Duits)
- Reis rond de Wereld in 80 minuten
- een reis in de tijd : van 1901 tot 1958 in 80 minuten
- een Italiaans belcantoprogramma met een aantal stukken met tenor of sopraan
- een programma met bekende songs (met vocale artieste : Fascination, Love for Sale, Roses of Picardy, Tea for Two, The Sheik, I want to be Happy,...)
- een swingend dansrepertoire met een professioneel danskoppel dat regelmatig speciaal op maat gemaakte choreografieën ten beste geeft, telkens anders gekleed en geschminkt :
www.historicaldance.com
- een themaconcert (vb. kinderen, Frankrijk,...)
- een ‘à la carte’ concert : bij het betreden van de zaal krijgt het publiek een lijst met een 40-tal nummers gegroepeerd per categorie (foxtrots, songs, walsen, one-steps,…) waarop zij hun favoriete TOP-5 kenbaar maken. Tijdens de pauze verzamelt het TITANIC Ensemble alle lijsten, maakt er een doorsnede van en speelt het tweede deel volgens de keuze van het publiek
- openluchtconcerten, vernissages, aperitiefconcerten, vieringen, recepties,…

Gezien de omvang van hun bibliotheek, kan u als organisator ook een programma ‘op maat’ vragen. Keuze troef : contacteer ons !!!


 

§§§§§§